Mijn account
 
>
>
Installatie 2e digitale inkjetpers
>

Installatie 2e digitale inkjetpers

Labels en etiketten

In 2010 was Omnilabel de eerste klant van de Durst Tau 150, om nieuw marktpotentieel aan te boren  met digitale label productie in UV Inkjet. In deze afgelopen 4 jaar, heeft Omnilabel met succes de digitale label business ontwikkeld, resulterend in een omzetverhoging van 50%. Vanwege de verder toenemende vraag van digitaal bedrukte labels en etiketten is een uitbreiding van de productiecapaciteit noodzakelijk geworden. Ondanks de verscheidenheid van beschikbare marktoplossingen heeft Omnilabel opnieuw gekozen voor Durst en investeert in de succesvolle Tau 330, die beschikt over een indrukwekkend scala aan toepassingen en een buitengewone afdrukkwaliteit van 1260 dpi.

Omnilabel heeft een groot klantenbestand met uitdagende wensen betreffende variabele bedrukkingen, afwerking en oplage. De meeste opdrachten moeten binnen de kortst mogelijke tijd worden geleverd. Er is een toenemende vraag naar kleine en middelgrote producties met meerdere opdrukken en variabelen, gedrukt in de hoogste afdrukkwaliteit. De capaciteit van de eerste digitale pers bereikte afgelopen jaar zijn grens. Met twee digitale persen van Durst kan Omnilabel ook in de toekomst voldoen aan de eis om snel en rendabel de gevraagde producten in het gewenste aantal en kwaliteit te leveren.
 

Low Migration

De operationele en dienstverlenende capaciteiten van Durst waren de meest cruciale factoren voor Omnilabel om te beslissen opnieuw met Durst in zee te gaan. In aanvulling op de uitstekende afdrukkwaliteit is de Tau-330 is uitgerust met een aantal interessante functies, zoals de geïntegreerde chill roller voor de verwerking van dunne, warmte-gevoelige materialen. Daarnaast biedt Durst Low Migration UV-inkten die bijdragen in de ontwikkeling van nieuwe afzetmarkten.

SUNJET heeft de nieuwe Tau Low Migration inkten ontwikkeld voor verpakkingen van primaire levensmiddelen. De substraten met de Low Migration inkten voldoen aan alle richtlijnen van de European Printing Ink Association (EUPIA), de Swiss Ordnance for Materials en de Nestlé Packaging Inks Specifications. Omnilabel is vanaf december 2014 in staat folies te leveren, zoals blisterverpakkingen, yoghurt deksels, verpakkingsfolies en vele andere toepassingen op een breedte van 350mm. Er is reeds verregaande interesse uit heel Europa om bij Omnilabel productie van Low Migration folies en etiketten onder te brengen.
 

Toepassingen

 • Kleine en middelgrote oplages van industriële- en beveiligingsetiketten
 • Duurzame elektronica- en automotive etiketten
 • Labels voor verf
 • (fashion) retail etiketten en -labels
 • Etiketten voor dranken
 • Body- en health care- en household etiketten
 • Labels voor chemische stoffen en vele andere.
 • Drukken op gestanste labels (blanco etiketten). Bedrukkingen met verschillende gegevens, zoals sequentiële nummering, teksten, beelden, streepjescodes, matrix- en QR codes.
 • Drukken op verpakkingsfolies, vanaf 40 micron!
 • Drukken op aluminium folie voor blisterverpakking en andere verpakkingstoepassingen.
 • Drukken van variabele data op voorgedrukte en/of voorgestanste labels en etiketten. 
12-03-2015 - 

Het klanttevredenheidsonderzoek 2015 is geanalyseerd. Lees hier meer over de uitkomsten van het klanttevredenheidsonderzoek.

04-11-2014 - 

Omnilabel en Durst, de industriële inkjet specialist, intensiveren hun samenwerking door het installeren van de nieuwe digitale UV Inkjet Label pers Tau 330 in december 2014.

23-04-2010 - 

Omnilabel installeert wereldwijd de eerste Durst Tau 150 UVInkjet - Hoge snelheid - Digitale Drukpers