Etiketten, labels en stickers. Het lijkt allemaal erg veel op elkaar maar wat is nu echt het verschil?

De begrippen worden vaak door elkaar heen gebruikt. Label wordt zelfs vaak als overkoepelende naam gebruikt. De overeenkomst van etiketten, labels en stickers is dat ze meestal in meer of mindere mate een informatiedragers zijn. Ze zijn dus meestal bedoeld om bepaalde informatie te geven. In dit blog leggen we u graag de verschillen uit.

Etiketten, labels en stickers. Het lijkt allemaal erg veel op elkaar maar wat is nu echt het verschil?

Etiketten, labels en stickers. Het lijkt allemaal erg veel op elkaar maar wat is nu echt het verschil?

De begrippen worden vaak door elkaar heen gebruikt. Label wordt zelfs vaak als overkoepelende naam gebruikt. De overeenkomst van etiketten labels en stickers is dat ze meestal in meer of mindere mate een informatiedrager zijn. Ze zijn dus meestal bedoeld om bepaalde informatie te geven. Er zijn overeenkomsten en verschillen. In dit blog leggen dit we graag aan u uit.

Het etiket:

Een etiket kan van verschillende materialen gemaakt worden. Het is een zelfklevend stuk papier of kunststof die voor verschillende toepassingen gebruikt worden. U ziet ze op wijnflessen en eigenlijk ook alle andere flessen, op de meeste producten in de supermarkt en bijvoorbeeld wanneer u een pakketje binnenkrijgt die u online besteld heeft. Bij dat laatste wordt er veel gebruik gemaakt van blanco etiketten. Hier kunt u doormiddel van een printer zelf informatie printen. Voorbeelden daarvan zijn adresgegevens, barcodes en houdbaarheidsdatums. Etiketten geven meestal product- of verpakking specifieke informatie weer zoals ingrediënten, gebruiksinstructies etc.

Het label:

Het woord labels wordt vaak gebruikt als een overkoepelende naam voor etiketten, labels en stickers.  Dat kan komen omdat het Engelse woord voor etiket ook label is. Labels zoals wij die bij Omnilabel kennen worden gebruikt wanneer een zelfklevend etiket niet op een product geplakt kan worden. Met een label hangt u uw informatie als het ware aan uw product. Denk hierbij aan kledingkaartjes en plantenlabels. Ook labels zijn er in diverse maten en materialen.

De sticker:

De benaming sticker wordt vaak gebruikt in plaats van etiket. Toch is er in vergelijking met etiketten wel een verschil. Onze operators maken alleen maar etiketten en labels, geen stickers ;-). 

Een sticker is ook een zelfklevend stuk papier of kunststof. Deze heeft juist vaak een eenduidige en algemene boodschap in plaats van specifieke informatie voor het product. Denk aan kortingsacties, promotionele stickers etc. In tegenstelling tot etiketten bevatten stickers vaak een afbeelding en niet zozeer een tekst. Stickers zijn vaak gemaakt van dikker materiaal (meestal kunststof).

In de basis is er vrij veel overlap tussen etiketten, labels en stickers. De toepassing, materiaalgebruik en uitstraling zijn echter vaak wel verschillend. Ons vak draait om (zelfklevende) etiketten en labels. Onze medewerkers zijn daar trots op en vertellen altijd graag waarom een etiket of label zoveel meer is dan een 'sticker'. 

Zelfklevende etiketten en/of labels nodig maar weet u nog niet precies hoe of wat? In dit blog helpen we u graag op weg met 8 tips om tot uw juiste etiket te komen. Wilt u meer weten? Neem via ons contactformulier gerust contact met ons op. Binnen 1 werkdag krijgt u een antwoord.

 


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op en we gaan graag samen de uitdaging aan om het beste resultaat voor uw etiketten te realiseren!

Hoe komt uw drukwerk goed uit de verf?

Wanneer u etiketten of labels besteld wilt u natuurlijk dat het ontwerp in de juiste kleuren worden gedrukt. Er zijn veel zaken die daar van invloed op kunnen zijn. In dit blog leggen we u uit welke kleursoorten er zijn en wat de invloed van die keuze op uw drukwerk is.

Scroll naar boven