Chemie

De juiste informatie op het juiste etiket

Labels & etiketten voor chemie

 

Etiketten die in de chemische sector gebruikt worden hebben te maken met extreme omstandigheden. Het is belangrijk dat het etiket tegen chemische stoffen kan waardoor de leesbaarheid en dus ook de veiligheid gegarandeerd wordt. 

De ondergrond waar deze etiketten vaak opgeplakt worden zijn ruw. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld jerrycans, olievaten, pallets en vaten. Samen met u brengen we de omstandigheden in kaart om vervolgens het juiste materiaal en belijming te selecteren. Zo weet u zeker dat uw etiket zo lang als nodig blijft zitten. Vocht, kou, extreme hitte en langdurige blootstelling aan UV-straling zijn daarbij geen probleem.

 

Maximale veiligheid

Gevaarlijke stoffen dienen met de grootst mogelijke zorg behandeld te worden. Chemische en/of gevaarlijke stoffen moeten een duidelijk etiket hebben. Het etiket draagt bij aan de veiligheid en is daarnaast ook nog eens verplicht om te gebruiken op uw verpakkingen.  

Wanneer u gevaarlijke stoffen produceert, vervoert en/of opslaat  moet u volgens de Europese wetgevingen een etiket op de verpakking plaatsen. Het is van belang dat daar de meest belangrijke informatie op staat en hoe er met deze producten omgegaan dient te worden zodat een veilig gebruik zo veel mogelijk gewaarborgd wordt. Op die manier is het risico op schade aan mens en milieu zo klein mogelijk. 

De etiketten moeten van hoge kwaliteit zijn, onder extreme omstandigheden goed leesbaar blijven en goed blijven plakken. Daarom bestaan deze etiketten vaak uit meerdere lagen en afwerkingen. Dit zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over bijtende stoffen, krassen of het loslaten van etiketten. 

Omnilabel kent de omstandigheden en welke materialen en belijmingen daarvoor het meest geschikt zijn. Voor deze etiketten bent u bij Omnilabel aan het juiste adres.

 

 

Voordelen etiketten chemie

  • Voldoen aan de eisen voor transport, opslag en gebruik.
  • Diverse maten en materialen leverbaar.
  • Draagt bij een veiligheid voor mens en milieu.
  • Voor elke ondergrond is er een geschikt etiket en/of label
  • Kunnen tegen extreme omstandigheden. 
  • In grote en kleinere oplages leverbaar.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer weten over etiketten voor chemie? Laat hier uw gegevens achter. We nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Scroll naar boven